SEE Cooling AB och Kylma AB har tecknat unikt avtal för försäljning, distribution, och marknadsföring av produkter från SEE Cooling AB på den svenska marknaden.
Produkten SEE Cooler har funnits på marknaden i över 20 år. En del av de 2000 aggregaten som är installerade finns i Telias Company ABs anläggningar, som tillsammans med SEE Cooling varit delaktig i utvecklingen av SEE Cooling Concept. Många av installationerna har under ett flertal år uppmäts och resultatet är entydigt – för dagen finns det ingen produktlösning som har bättre varken energi eller miljöprestanda för kylning av exempelvis datacenter.

Att utveckla samarbetet med SEE Cooling AB ser Fredrik Hamrin, VD på Kylma AB, som rätt både i tid och framtida positionering för Kylma.
Vi ser oss som en leverantör av produkter och lösningar som ligger i framkant både ur miljö- och energiprestanda och där passar SEE Cooling AB in mycket bra.
Genom att utöka våra tekniska tjänster med projektering och driftsättning av SEE Coolings produktportfölj har vi goda möjligheter att bredda vår marknad, säger Fredrik Hamrin.

Svante Villman, säljansvarig på SEE Cooling AB, ser att detta samarbete kommer att skapa nya affärsvägar vilket kommer gynna både Kylma och SEE Cooling. Kylma är rätt samarbetspartner för oss då våra produkter har ett mycket stort applikationsområde, allt från datacenter, teknikrum, offentliga lokaler, bilhallar till i stort sett alla utrymmen som är i behov av kyla, säger Svante Villman och fortsätter:
-Våra produkter ofta säljs ofta in med tekniska argument vilket vi vet att Kylmas organisation är otroligt vassa på.

Produkterna tillverkas i AIA – Luve produktionsenhet i Asarum, Blekinge, där även produktutveckling skett med SEE Cooling AB.

Mer information om produkterna SEE Cooler S, SEE Cooler HDZ samt Mega Cooler finns på www.kylma.se och på www.seecooling.com